Het I Tjing Orakel, vertaling Astrid Zoutenbier, het inzicht

Wat zie je?

Boven de kaarten zie je de adviezen, soms komt er een advies uit dat is onderstreept en waar een kader omheen zit, dit is het belangrijkste advies. De linker kaartstaat voor het heden, deze heeft alles te maken met het thema waarbinnen de adviezen vallen. Rechts staat de kaart van het vooruitzicht.

Wanneer je in een stabiele situatie zit dan zijn er geen adviezen en verschijnt er geen tweede kaart. De kaart die verschijnt duidt op jouw huidige situatie. Op een later moment kun je de I Tjing voor dezelfde kwestie nogmaals raadplegen.

Het antwoord

Adviezen

Stel je open voor iedereen, als je ziet dat de ander hulp nodig heeft, bied die dan aan.

Weten anderen wat je voor ze kunt betekenen? Er wordt nu geen gebruik van je mogelijkheden gemaakt.

 

Dit is het hexagram van het karakter, onveranderlijk bezit. De wortels zijn goed en zuigen water op, kennis. Deze kennis kan weer gedeeld worden met anderen. Putten uit de waterput. Ook gaat het om zuiverheid, de bron moet zuiver blijven. De bron blijft stromen, voor iedereen is er iets te halen. De put verplaatst zich niet, dit is dan ook het teken van centreren. Hier loop je ook het risico van oppervlakkigheid, uiterlijke gewoontepatronen. Let op dat je alles niet te veel op z'n beloop laat. Laat je niet passief mee drijven op de stroom.

Dit is het hexagram van de vervluchtiging. Het transcenderen van problemen. Het loslaten van een schijnbare of niet bestaande grens of probleem. Door eigenbelang los te laten, gaat men over naar een andere orde. Daarom is een van de trefwoorden: overstijging. Je kunt ook het gevoel hebben op een eilandje te zitten, ga dan op zoek naar gemeenschappelijke activiteiten. Daarmee kom je weer op dezelfde golflengte.

Terug

Wat nu?

Per trekking zijn er maximaal 6 adviezen mogelijk, wanneer dit er 5 of 6 zijn dan kun je beter eerst bij jezelf nagaan of je rustig genoeg bent om de I Tjing te raadplegen. Stel je neutraal op als je een vraag stelt, en stel je open voor het antwoord dat je krijgt.

Als er een tweede kaart is en wanneer je de adviezen opvolgt, kom je in de situatie terecht waar de tweede kaart voor staat. Dit werkt via de wetten van oorzaak en gevolg. Soms komt er een advies uit waar een kader omheen zit, dit is dan het belangrijkste advies.

Kaarten bestellen

De kaarten van het online I Tjing Orakel zijn nu ook in het echt te ontvangen. Dan kun je met een set echte kaarten in de hand 'offline' de kracht van de I Tjing verder ontdekken.

Op de pagina I Tjing Kaarten vind je alle informatie over deze prachtige kaartenset die speciaal is samengesteld op verzoek van vele bezoekers van het online Orakel.

Uitleg orakel

Dit online Orakel is bedoeld als kennismaking met de I Tjing, aan de hand van jouw vraag krijg je een inspirerend inzicht. Stel een vraag en druk op de knop "consulteer". De I Tjing werkt met de wetten van oorzaak en gevolg. Dit online orakel is natuurlijk niet hetzelfde als een echt consult want daarbij wordt uitgebreider op de situatie ingegaan.

Het is je eigen verantwoordelijkheid hoe je met de antwoorden van het Orakel omgaat. Mocht je hulp willen of ben je nieuwsgierig geworden naar de I Tjing, neem dan contact met Astrid Zoutenbier. Dit kan via .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Het I Tjing Orakel is al meer dan 70.000 keer geraadpleegd sinds de lancering oktober 2013.

Technisch

Heb je interesse in algemene statistische infomatie bij dit systeem kijk dan op de pagina statistieken waar verschillende nuttige en enkele triviale cijfers te vinden zijn.

Vragen over de technische implementatie? Neem dan contact op met Frank Heijkamp. Dit kan via .(JavaScript must be enabled to view this email address)