Orakel der Geliefden, het I Tjing Orakel, het inzicht

Wat zie je?

Boven de kaarten zie je de adviezen, soms komt er een advies uit dat is onderstreept en waar een kader omheen zit, dit is het belangrijkste advies. De linker kaart staat voor het heden, deze heeft alles te maken met het thema waarbinnen de adviezen vallen. Rechts staat de kaart van het vooruitzicht.

Wanneer je in een stabiele situatie zit dan zijn er geen adviezen en verschijnt er geen tweede kaart. De kaart die verschijnt duidt op jouw huidige situatie. Op een later moment kun je de I Tjing voor dezelfde kwestie nogmaals raadplegen.

Het antwoord

Adviezen

Je laat je benauwen door dingen waar jij je niet druk over hoeft te maken, stel orde op zaken. Blijf niet zitten en laat niemand zich schuldig hoeven te voelen.

Je onderdrukt jezelf en steunt op dingen of mensen die je pijn doen. Je ziet je liefdevolle vriend niet staan, dit leidt nergens naartoe.

 

In jullie relatie is een van de partners dominant. De andere partner accepteert dit. Dominantie kan in vele gradaties voorkomen: van een dominante denkwijze tot aan huiselijk geweld. Het kan per relatie verschillen. De relatie werkt zolang de niet dominante partner het gedrag van de dominante partner accepteert. Hier moet ook een isolement worden doorbroken dat is ontstaan omdat een van de partners zijn of haar eigen weg moet gaan. Dit hoeft niet te leiden tot een breuk in de relatie. Houd de verwachtingen laag en blijf jezelf trouw. Bedenk ook waar jouw morele grenzen liggen en praat hierover. Jullie hebben assertiviteit nodig om deze relatie te laten voortduren. Met andere woorden: neem allebei een volwassen houding aan waarin jullie in jullie kracht staan. Anders dreigt er identiteitsverlies.

In jullie relatie is het de seksuele aantrekkingskracht die de boventoon voert.
Dit soort relaties heeft vaak te weinig diepgang om er langdurig een goed leven op te bouwen. Jullie gevoelens zijn nu oprecht, intens en heftig. Zodra die intensiteit verdwijnt, is het zaak te kijken of jullie doelstellingen wel hetzelfde zijn. Dat is immers noodzakelijk voor een vaste relatie.
Doorgaans kan dit geen duurzame relatie worden omdat ze hier te intens voor is. Toch is over het algemeen deze ervaring nodig opdat de ziel echte hartstocht en passie leert kennen.

Terug

Wat nu?

Per trekking zijn er maximaal 6 adviezen mogelijk, wanneer dit er 5 of 6 zijn dan kun je beter eerst bij jezelf nagaan of je rustig genoeg bent om de I Tjing te raadplegen. Stel je neutraal op als je een vraag stelt, en stel je open voor het antwoord dat je krijgt.

Als er een tweede kaart is en wanneer je de adviezen opvolgt, kom je in de situatie terecht waar de tweede kaart voor staat. Dit werkt via de wetten van oorzaak en gevolg. Soms komt er een advies uit waar een kader omheen zit, dit is dan het belangrijkste advies.

Kaarten bestellen

De kaarten van het online I Tjing Orakel zijn nu ook in het echt te ontvangen. Dan kun je met een set echte kaarten in de hand 'offline' de kracht van de I Tjing verder ontdekken.

Op de pagina I Tjing Kaarten vind je alle informatie over deze prachtige kaartenset die speciaal is samengesteld op verzoek van vele bezoekers van het online Orakel.

Uitleg orakel

Dit online Orakel is bedoeld als kennismaking met de I Tjing, aan de hand van jouw vraag krijg je een inspirerend inzicht. Stel een vraag en druk op de knop "consulteer". De I Tjing werkt met de wetten van oorzaak en gevolg. Dit online orakel is natuurlijk niet hetzelfde als een echt consult want daarbij wordt uitgebreider op de situatie ingegaan.

Het is je eigen verantwoordelijkheid hoe je met de antwoorden van het Orakel omgaat. Mocht je hulp willen of ben je nieuwsgierig geworden naar de I Tjing, neem dan contact met Astrid Zoutenbier. Dit kan via .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Het I Tjing Orakel is al meer dan 70.000 keer geraadpleegd sinds de lancering oktober 2013.

Technisch

Heb je interesse in algemene statistische infomatie bij dit systeem kijk dan op de pagina statistieken waar verschillende nuttige en enkele triviale cijfers te vinden zijn.

Vragen over de technische implementatie? Neem dan contact op met Frank Heijkamp. Dit kan via .(JavaScript must be enabled to view this email address)